4 Kasım 2015 Çarşamba

Motosiklet süren robot: Yamaha Motobot

Yamaha Motobot motosiklet kullanabilen bir insansı robot. Motobot gazı freni kullanabildiği gibi vites değişimi de yaparak motosiklet üzerinde dengesini de sağlayabiliyor.

Tokyo Otomobil Fuarı yapay zekalı ve yenilikçi otomobil modelleribakımından bir cennet. Fakat fuarda çok yenilikçi bir de motosiklet modeli var: Yamaha sürücüsüz motosiklet.

Sürücüsüz motosiklet deyince "Bizim motoru benzinciye kadar yolladım, depoyu doldurup gelecek" gibi düşünüp gülümsesek de, bu motosikleti bir robotun kullandığını öğrendiğimizde şaşkınlığımız artıyor. Yamaha, motor sürebilen insansı bir robot geliştirmiş, yani motosikleti "Motobot" adı verilen bir robot sürücü kullanıyor.

Yamaha motobot, motosiklet kullanabilen insansı bir robot ve Tokyo Fuarı'nda tanıtıldı

Yamaha'nın motor sürebilen robotu vites değiştirebiliyor

Motor sürebilen robot, gazı freni kullanabildiği gibi vites değişimi de yaparak motosiklet üzerinde dengesini de sağlayabiliyor. Tanıtım videosunda defalarca MotoGP şampiyonu olmuş Valentine Rossi'ye meydan okuyan insansı robot, şimdilik şampiyonla pek aşık atamasa da zaman içinde rekorları zorlayacağı söyleniyor.

Yamaha neden böyle bir şey yapmış derseniz cevap basit. Yamaha'nın motosiklet kullanabilen robot üretmesindeki amaç da zaten motor süren robotları yarıştırmak değil, motosiklet sürüş güvenliğini daha üstün sürüş teknikleri ile artırmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Birşeyler söyle