28 Ekim 2015 Çarşamba

Mobil Veri Kullanım Limit Uyarısı Nasıl Ayarlanır?

Operatörler tarafından genellikle limitli olarak satılan internet paketlerinin kullanım durumunu Android cihazınızdan kilobayt kilobayt, anlık olarak takip edebilir, kota aşımı olmadan durumdan haberdar olabilirsiniz. Bunun için paketin başlangıç ve bitiş tarihlerini, internet paketinizin kotasını ve kotaya yaklaşılmadan önce uyarı almak istediğiniz limiti belirlemeniz yeterli.

Mobil Veri Limit Ayarları

Telefonunuzun Ayarlar menüsünden Veri kullanımı'na dokunun. Açılan ekranda Hücresel veri sınırını ayarla seçeneğini aktif duruma getirin. Grafik üzerinde aktif olan kırmızı çizgi ile aylık kullanım için limit bilginizi ayarlayın. Alt kısımdaki gri renkli çizgi ile de uyarı almak istediğiniz limit miktarını ayarlayın. Tarih alanına dokunarakDönemi değiştir simgesine dokunun. "Kullanım dönemi sıfırlama tarihi"ne faturalı hatlar için fatura kesim tarihinifaturasız hatlar için internet paketini satın aldığınız tarihi girin. Bu tarih her ay için varsayılan başlangıç günü olarak ayarlanacaktır.

Artık belirlenen tarihler arasında internet kullanım miktarınız uyarı limitine ulaştığında sürekli bir "Veri kullanım uyarısı" şeklinde bir bildirim ile karşılaşacaksınız. Ve belirlenen tarihler arasından internet kullanımınız kırmızı çizgi ile belirlediğiniz limite geldiğinde yani kotanız dolduğunda bir daha ki fatura kesim tarihine kadar Hücresel veri kullanımı duraklatılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Birşeyler söyle